Regulament

Termeni şi condiţii regulament de concurs LA SALINA RACE

1.1. ÎNAINTE de a vă înscrie, vă rugăm să parcurgeţi foarte atent acest Regulament şi toate celelalte informaţii prezentate pe site! Prin ÎNSCRIEREA la această competiţie, participanţii îşi asumă respectarea prevederilor acestui Regulament.

1.2. Organizatorii evenimentului sunt  Sport Management Events si Asociatia Club Sportiv ULTRA LIFE.

1.3. LA SALINA RACE este un concurs de tip MTB si trail running, fiind deschis tuturor bicicliştilor si alergatorilor amatori, începători, sau avansaţi precum şi celor profesionişti,

1.4.  Sunt admise doar biciclete de tip mountain-bike pentru probele de MTB

1.5. Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online sau prin înregistrare la faţa locului conform programului anuntat pe web site-ul evenimentului: www.lasalinarace.com

1.6. Prin semnarea formularului de înscriere sau prin înregistrarea online, fiecare participant:

–  Declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la LA SALINA RACE precum şi regulamentul competiţional

–  Îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, interviuri, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub formă de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;

– Nu solicita returnarea taxei de inregistrare sub nici o forma intelegand ca organizatorul a avansat sume considerabile pentru desfasurarea evenimentului

1.7. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea în cursă  a unui concurent, din motive obiective.

2. Obligaţiile participanţilor

2.1. Participarea la LA SALINA RACE se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.

2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces  sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.

2.3. Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la LA SALINA RACE. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.

2.4. Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului de MTB Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea atât în timpul competiţiei căt şi după eveniment.

2.5. Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.

2.6. Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face la faţa locului, înaintea desfăşurării concursului în intervalul orar prevăzut de către organizator si comunicat pe web site-ul evenimentului www.lasalinarace.com.  Pachetul de înscriere nu poate fi expediat prin poştă în avans.

2.7. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene  sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.

2.8. Sportivii juniori legitimaţi la un club de ciclism, vor putea participa la LA SALINA RACE traseul scurt 7k dacă sunt insoţiţi la start de un reprezentant din partea clubului la care sunt legitimati sau tutorele legal.

3. Taxa de participare

3.1. Txa de participare se poate achita prin transfer bancar, online  sau la faţa locului (in limita locurilor disponibile: 200 pentru intreg evenimentul)

3.2. Plata online se poate achita pană în data de 02.10.2021, ora: 24:00.

3.3. Înregistrările online se deschid la data şi ora prevăzută de organizator pe site-urile evenimentului: www.lasalinarace.com

3.4.  În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează, nu este transmisibilă şi nu este valabilă la un concurs ulterior.

3.5. În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de înscriere nu se returnează decat in cazul achizitionarii asigurarii de rambursare disponibile in cadrul procesului de inregistrare. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente  (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

4. Pachetul de înscriere

4.1. Pachetul de inscriere conține: bratara acces eveniment, număr de concurs, (chip) cronometraj electronic, tricou personalizat (pentru primii 100 inscrisi la fiecare proba: alergare sau MTB), medalie de finisher personalizată, 1 sticla de vin Crama La Salina (numai pentru concurentii peste 18 ani), bride sau ace de siguranță, produse si vouchere de la sponsori, mai include alimente şi băuturi în zona de start/finish; alimente şi băuturi înainte şi după concurs.

5. Categorii şi clasament, premii

5.1.  Participanţii se pot înregistra la a 3-a editie LA SALINA RACE numai la categoria OPEN

5.3. Se premiază primii 3 clasaţi cu medalii, trofee si cupe, diplome.

6. Proceduri de concurs

6.1. Şedinţa tehnică va fi ţinută pentru toţi participanţii în ziua startului. În cursul şedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută de directorul de concurs şi iar prezenta participanţilor este obligatorie.

6.2. Cronometrajul: Cronometrarea se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe chip-uri. Fiecare participant va purta un chip personalizat, acesta nu este transmisibil. Este responsabilitatea participanţilor de a monta corect numarul de concurs (care conţine şi cipul de cronometrare) în poziţia indicată în instrucţiuni (la vedere)

6.3. Timpi limita:

1h pentru cursele Family 3.5km (Apple races) si 7km (White races);

2h pentru cursele de 15km (Rosè races)

6.4. Numărul de concurs

a) Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face personal, pe baza unui act de identitate  în locul şi orele stabilite de organizator, conform informaţiilor publicate pe web site: http://www.lasalinarace.com

b) Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon (MTB) si pe piept sau picior (trail running) şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.

6.4. Startul: Startul se va da la data şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-urile competiţiei. Localizarea zonei de start : Viile Cramei La Salina Turda

6.5. Retragerea din concurs/Abandon

a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la zona start/sosire.

b) Concurenţii care se deplasează mai încet au obligaţia de a fi atenţi pentru a face loc celor care vin din spate şi doresc şi pot să îi depăşească. Nu pedalaţi agresiv! Respectaţi concurenţii mai lenţi sau alergatorii !!

c) În caz de pană, reparaţii, căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenţi sau a echipelor de interventie.

7. Protecţia mediului înconjurător

7.1.  Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv  bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control, cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.

8. Echipament obligatoriu

8.1. Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start:

MTB: cască de protecţie; număr de concurs care conţine cipul de cronometraj (pus la dispoziţie de către organizator). Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea atât în timpul competiţiei cît şi după eveniment, luănd în considerare declaraţia comisarilor de traseu şi a voluntarilor pozele sau materialele video filmate în timpul evenimentului.

Trail Running: pantofi de alergare tip trail

8.2. Bicicleta în stare bună de funcţionare (de tip MTB)

9. Penalizări/Descalificări

9.1. Nerespectarea regulilor de protecţia a mediului, aruncarea deşeurilor de orice fel în afara zonelor special amenajate,  atrag descalificarea  concurentului.

9.2. Neacordarea priorităţii participanţilor mai rapizi, comportamentul agresiv, atrage descalificarea concurentului.

9.3. Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu, atrage descalificarea  concurentului.

9.4. Abaterea de pe traseul stabilit in vederea scurtării/uşurării traseului,  determină descalificarea concurentului.

9.5. Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi şi spectatori, determină descalificarea concurentului.

9.6. Utilizarea unui alt mijloc de transport în timpul cursei, în afara bicicletei, determină descalificarea concurentului.

9.7. Limbajul  vulgar şi comportamentul  nesportiv, determină descalificarea concurentului.

9.8. Nerespectarea indicatiilor personalului organizator  atrage descalificarea concurentului.

9.9. Folosirea de catre concurenti a sistemelor radio sau alte comunicatii electronice sunt strict interzise (Ex: iPod, walk-man, mp3 player etc.),

10. Reclamaţii/Contestaţii

10.1. Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs, în decurs de 15 min. de la finish-ul oficial.

10.2. Modificarea traseului, alte decizii privind desfăşurarea concursului

10.3. Organizatorul poate modifica oricând  traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă caz in care taxa de inscriere nu se restituie.

10.4. Toate deciziile vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.

10.5. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 3 zile înaintea concursului,  sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs.

Recomandări MTB:

• Bidon sau bidoane cu apă (de preferat să fie pus la îndemănă în suportul/suporții de la bicicletă);

• Ochelari (pentru protecția împotriva insectelor, crengilor, noroiului și prafului);

• Pompă, cameră de schimb, petice pentru pană și leviere;

• Telefon mobil protejat de umezeală păstrat într-o husă/pungă;

Recomandari Trail Running: Pantofi de alergare tip trail running, in caz de vreme nefavorabila haina de ploaie si vant

Echipa LA SALINA RACE 2021